IGJ-Update: Nieuwe Toezichtmaatregelen in Evenementenzorg

IGJ-Update: Nieuwe Toezichtmaatregelen in Evenementenzorg

Op 6 maart tijdens onze eerste informatiebijeenkomst van de KMHE hebben we gedeeld dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een e-mail heeft verstuurd met betrekking tot toezicht op evenementenzorg. De IGJ heeft aangekondigd verdere stappen te zullen ondernemen ten bate van goede zorg op evenementen, waarbij de leden van de KMHE op de hoogte zullen worden gehouden van de ontwikkelingen. Het is van essentieel belang voor alle organisaties die evenementenzorg verlenen om te voldoen aan de normen en richtlijnen van de IGJ. Als branchevereniging kunnen we dit alleen maar ondersteunen.
Het is mogelijk voor niet-leden om zich rechtstreeks aan te melden bij de IGJ door gebruik te maken van de contactgegevens onderaan het bericht dat is opgesteld door de IGJ.

Nieuwsbericht IGJ
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zet begin april een vragenlijst uit onder organisaties die evenementenzorg verlenen. Dit zijn zowel vrijwillige als betaalde zorgverleners die zorg verlenen op evenementen. Ook worden organisaties die lid zijn van de KMHE aangeschreven. Zij worden gevraagd een aantal vragen over de organisatie te beantwoorden. Vooraf wordt een proefmail verzonden om contactgegevens te verifiëren.

Achtergrond van het toezicht op evenementenzorg:
De inspectie ziet erop toe dat organisaties die tijdens een evenement zorg verlenen, zich houden aan de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Deze wet heeft als doel dat bezoekers, deelnemers en medewerkers tijdens evenementen kunnen vertrouwen op goede zorg. Wat goede zorg is, staat beschreven in normen en richtlijnen. In de evenementenzorg is de Veldnorm Evenementenzorg een belangrijke norm. In 2022 heeft de inspectie onderzocht hoe evenementenzorgaanbieders de zorg op een aantal evenementen hadden georganiseerd. Hier vindt u de resultaten van dit toezicht.
Wanneer u vragen heeft over deze vragenlijst of het invullen daarvan, kunt u contact opnemen met de inspectie via telefoonnummer 088 120 50 00 of per e-mail via meldpunt@igj.nl.

Heeft u vragen voor de KMHE? Aarzel niet om ons contactformulier te gebruiken. We zijn er om u te helpen en staan klaar voor iedereen.

Neem contact op

  • Deel dit bericht op: